inVENTer a XENION nasazují nové standardy na trhu s decentrálními větracími systémy

inVENTer® uvede toto léto 2018 na trh dva nové větrací přístroje. Jedná se o větrací jednotky iV-Smart+ a  iV14-Zero. Srdce těchto větracích jednotek tvoří již osvědčený High-Tech keramický výměník spolu s nově vyvinutým ventilátorem XENION uloženým v již standardním dvojitém usměrňovači průtoku vzduchu s názvem inVENTron®.

Ventilátor XENION byl speciálně vyvinutý pro společnost inVENTer ve spolupráci se specialisty z oboru letectví a kosmonautiky. Ventilátor XENION boduje svou nízkou spotřebou elektrické energie (1 – 3 W) a je vybaven dvoustupňovým automatickým přepínáním umožňujícím plynulý přechod při reverzním chodu ventilátoru. Standardně integrovaný teplotní snímač měří kontinuálně teplotu přiváděného vzduchu a v případě potřeby jej reguluje. Zabraňuje tak ochlazování vnitřních prostor v zimním období.  Standardně je také vybavený inteligentním stabilizátorem pro větrné nápory. Výsledkem je plynulý chod i za nepříznivých větrných podmínek. Xenion také splňuje klasifikaci třídy S3 dle DIN EN 13141-8 a nabízí tím investorům bezpečné naplánování větracího systému. Všechny nové produkty řady inVENTer jsou zařazeny do nejvyšší třídy účinnosti, tedy A+.

Další novinkou je větrací přístroj iV-Smart+ osazený ventilátorem XENION a usměrňovačem inVENTron. Jedná se o nejvýkonnější a nejúčinnější ventilátor pro decentrální větrací přístroje ve své třídě. Větrací jednotky jsou také k dispozici ve variantě Corner. Ty je možno umístit pod zateplení a ukrýt ve špaletě okna. Další jednotky typu Top jsou určené pro podkrovní prostory, varianta Sylt naopak pro suterény a prostory pod úrovní povrchu země. Varianta Ohio umožňuje větrat i budovy s velmi slabými zdmi od šířky 180 mm.

Nový systém iV14-Zero se vyznačuje především velmi tichým provozem s vysokým výkonem a nízkými provozními náklady. inVENTer poskytuje na oba nové produkty pětiletou záruční dobu garantovanou výrobcem. Větrací přístroje iV-Smart+ stejně jako iV14-Zero jsou ve standardu vybaveny prachovým filtrem třídy G4. Lze dokoupit další filtry jako jsou pylové a jemné pylové filtry pro alergiky, či aktivní uhlíkové filtry proti vniku pevných částic a smogu.

Oba dva produkty dosahují zpětného zisku tepla až 87 %, a to i při vyšších otáčkách, díky tomu šetří energii.

Aby mohly být nové větrací přístroje iV-Smart+ a iV14-Zero rychle a zároveň jednoduše umístěny do novostaveb, byl vyvinut speciální stavební prvek Simplex. Simplex se vkládá přímo do zdi místo cihly a skládá se z vestavěného bloku a integrované stavební průchodky, která má již z výroby správný sklon a splňuje veškeré stavební předpisy. Firma inVENTer vyrábí tyto stavební prvky individuálně dle konkrétních požadavků zákazníka a uspoří tak cenný čas i vícenáklady spojené s instalací.

Více informací o nových produktech vám budou poskytnuty na telefonním čísle +420 376 382 177, nebo si o ně můžete zažádat písemně na emailové adrese info@inventer.cz.

Recommended Posts